#uncodedrocks

SBI Consulting

Laptop met website van SBI Consulting op blauwe achtergrond

Designers of your data driven solutions

SBI Consulting is een gepassioneerd team van Data & Analytics-experts dat end-to-end oplossingen biedt in:

  • Data Management
  • Data Analytics
  • Data Governance

Door de sterke expertise van het SAS Business Analytics Framework, open-source en cloudplatformen helpen zij hun klanten bij het ontwerpen, integreren en ondersteunen van Data oplossingen.

Logo van SBI Consulting
Expertise

SBI Consulting kende de afgelopen jaren een mooie groei, en wilde in 2021 op hetzelfde elan doorgaan. Hoog tijd om in te zetten op branding, naamsbekendheid en online visibiliteit. Kortom: het verder uitbouwen van je merk!

Onze uitdaging was om SBI herkenbaar te maken op een professionele, opvallende en toch speelse manier.

Uitvoering

Het project werd aangevat door het opzetten van een eerste brainstormsessie. Met deze input konden onze designers alles in kaart brengen en een eerste concept uittekenen in lijn met de doelstellingen: professioneel, opvallend en toch speels.
De creatieve breinen van de designers stonden niet stil en hebben maar liefst 15 verschillende ontwerpen gemaakt alvorens het finale logo tot stand kwam.

Met een vleugje extra creativiteit en een eerste feedback moment was het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl een feit! Nu kan het volledige design uitgerold worden voor de website. Na het toepassen van UI/UX en enkele testing werd de laatste API geïnstalleerd voor de koppeling met een extern recruitment software. Hier heeft Uncoded ervoor gezorgd dat de website geoptimaliseerd is en klaar voor een efficiënter recruitment proces.

Herken jij jouw situatie in bovenstaand project en zoek jij een partner waarmee je samenwerkt alsof het je eigen team is, en die mee de challenge aangaat om jouw merk opnieuw op de kaart te zetten?

Oude website van Sbi Consulting voor onze rebranding Nieuwe website van Sbi Consulting na onze rebranding
Om rust en professionalisme uit te stralen koos onze designer voor Petrol als hoofdkleur. De opvallendheid werd aangewakkerd door een mooie samenvloeiing van de kleuren rood, oranje en geel die ook terug te vinden zijn in het nieuwe logo. Als finishing touch zijn er subtiele animaties gebruikt, waardoor er een speelsheid in de site zit en je graag blijft hangen.

Kleurgebruik

#04495F

R 4 G 73 B 95

C 96 M 23 Y 0 K 63

#D73E15

R 215 G 62 B 21

C 0 M 71 Y 90 K 16

#FB7022

R 251 G 112 B 34

C 0 M 55 Y 86 K 2

#FFAB01

R 255 G 171 B 1

C 0 M 33 Y 100 K 0

#191739

R 25 G 23 B 57

C 56 M 60 Y 0 K 78

TYPOGRAPHIE

Voor de typografie werd er gekozen voor twee verschillende fonts die aansluiten bij de vooropgestelde uitdaging. Enerzijds het speelse en afgeronde BloomSpeak font, dat zorgt voor de fijne leeservaring. Anderzijds het zakelijke Archivo font, dat op haar beurt zorgt voor duidelijkheid en professionaliteit.
Voorstelling van BloomSpeak Title font voor Sbi Consulting
Voorstelling van Archivo font voor Sbi Consulting

Gemaakt door

Digital Solutions

Vergelijkbare projecten

Een bende digitale natives met een passie voor merken. We’d love to boost your brand!

Bij Uncoded zijn we van allerhande digitale markten thuis. Bekijk gerust eens wat we zo nogal in de schuif hebben liggen!