#uncodedrocks

Usability Testing

Who?

What?

Blijven verbeteren

Usability, ja toch?

Formeel omschreven testen we de efficiëntie, effectiviteit en tevredenheid van een afgebakende groep gebruikers om een specifiek doel te kunnen behalen in een specifieke context. Kortom: doet jouw website/app/product zo goed mogelijk waarvoor het bedoeld is?

Even verduidelijken

User of usability testing?

Versta ons niet verkeerd, we gaan niet aan user testing doen! Het usability verhaal gaat hier om de gebruiksvriendelijkheid van een product. We testen of het correct werkt en gaan op zoek naar eventuele problemen. User testing daarentegen gaat na of er een bepaalde doelgroep nood heeft aan een oplossing voor een probleem. Wij gaan na of een bepaald product (i.e. een app, website of tool) een probleem zo goed mogelijk oplost. Dit gebeurt tijdens of na het ontwikkelen van de oplossing, terwijl dit bij user testing gebeurt vóór het ontwikkelen.

Recurrent cliënteel

Klanten die een gebruiksvriendelijk product hebben, grijpen er sneller naar terug. Apple is hiervan een goed voorbeeld, slechts weinig mensen stappen over naar een ander merk nadat ze een Apple-product hebben gebruikt.

Concurrentieel voordeel

Na een usability test sta je sterker in je schoenen op een concurrentiele markt. Je krijgt een beter inzicht in je doelgroep, waardoor je sneller kunt inspelen op hun noden.

Minder risico’s

Dankzij een usability test vermijd je last-minute tijdsverlies aan “snelle” fixes. Vanaf de test sta je stevig in je schoenen en heb je meerdere risico’s gecoverd! Bijvoorbeeld, de kost van een klantendienst daalt stevig. Door eventuele problemen op voorhand te identificeren, wordt er namelijk minder werkdruk gecreëerd.

LET'S BOOST YOUR BRAND

Klaar om samen met ons je merk naar een nieuw niveau te tillen? Zit je te springen om ons een vraag te stellen? Of heb je gewoon zin in een fijne babbel met ons? Shoot, we won’t bite!